Anmälningsplikt

Anmälningsplikt för energiborrning

Alla kommuner kräver tillstånd för att borra en energibrunn. Alla installatörer vi samarbetar med gör denna anmälan åt dig. Du kan också själv anmäla via blanketter som finns på alla kommuners hemsidor. Normalt hittar Du detta under rubriken ”Bygga och boende”.

Efter anmälan erhåller Du ett delegationsbeslut av kommunen. I delegationsbeslutet framgår förutsättningar för att borra en energibrunn.

 

Vi hjälper dig

Vi kan hjälpa dig med med ansökan. Dels kan vi ge dig råd hur du gör eller genomföra ansökan på ditt uppdrag. Får vi uppdraget att borra din energibrunn är detta dessutom helt kostnadsfritt.

Nästa steg

Välj ett erfaret bolag för att borra din energibrunn. Första steget är att kontakta oss, berätta mer om ditt projekt och få en offert.

Kontakta oss

Företagskund?

Vi hjälper privatpersoner men är ni ett företag och behöver hjälp med att borra för bergvärme så ska ni i första hand kontakta Göte Karlssons Brunnsborrning.

Företagskund

Visste du att?

Ove Karlssons Brunnsborrning AB grundades 2020 och har ett tätt samarbete med Göte Karlssons brunnsborrning AB som har funnits sedan 50-talet. Vi har lång erfarenhet av att borra energibrunnar för bergvärme. Hundratals företag, myndigheter och privatpersoner har genom alla dessa år fått hjälp med borruppdrag.

Rotavdrag

Vi skickar alltid offert med information om pris med och utan ROT-avdrag.

ROT-avdraget är på 30% vilket möjliggör att du kan få installationen och jobbet utfört till en lägre kostnad.

Vare sig det gäller att installera bergvärmehål eller andra typer av borruppdrag så är det första ni ska göra att kontakta oss och berätta mer om ert projekt