Bergvärme och energibrunnar

Ove Karlssons Brunnsborrning är brunnsborrare som borrar energibrunnar för exempelvis bergvärme. Vi har borrat brunnar sedan år 1959 och har lång erfarenhet,  stor kompetens och certifierad verksamhet som kan leverera!

Vi utför själva borrjobbet för bergvärmen med hög kvalité och samarbetar med din lokala VVS-montör för att slutföra jobbet på insidan i ditt hus.

Låg driftkostnad

En värmepump kan enklast beskrivas som en maskin som utnyttjar ”gratisvärme” som finns lagrad i jorden. Tekniken är den samma som används i kylskåp. Besparingen jämfört med el och olja är mer än 50-70%. Till skillnad från tex vedeldning eller liknande, sköter sig en värmepump i stort sätt helt själv.

Därför väljer så många fastighetsägare att satsa på bergvärme eller jordvärme.

Beprövad teknik

Sedan 80-talet har geoenergianläggningar levererat värme till svenska fastigheter.

Dagens teknik är både tillförlitlig och miljövänlig, men det krävs kunnande och erfarenhet för att dessa anläggningar ska kunna leverera billig och i det närmaste underhållsfri värme i många år framöver.

Dimensionering

En viktig förutsättning för en väl fungerande geoenergianläggning är korrekt utförd dimensionering. Man kan utgå från verklig förbrukning t ex av olja eller el.

En förutsättning är att den historiska förbrukningen motsvara kommande behov.

Alternativet är att utifrån husets ålder och konstruktion, de boendes vanor och önskemål,

görs en bedömning av förväntat energibehov.

Nästa steg

Välj ett erfaret bolag för att borra din energibrunn. Första steget är att kontakta oss, berätta mer om ditt projekt och få en offert.

Kontakta oss

Företagskund?

Vi hjälper privatpersoner men är ni ett företag och behöver hjälp med att borra för bergvärme så ska ni i första hand kontakta Göte Karlssons Brunnsborrning.

Företagskund

Visste du att?

Ove Karlssons Brunnsborrning AB grundades 2020 och har ett tätt samarbete med Göte Karlssons brunnsborrning AB som har funnits sedan 50-talet. Vi har lång erfarenhet av att borra energibrunnar för bergvärme. Hundratals företag, myndigheter och privatpersoner har genom alla dessa år fått hjälp med borruppdrag.

Rotavdrag

Vi skickar alltid offert med information om pris med och utan ROT-avdrag.

ROT-avdraget är på 30% vilket möjliggör att du kan få installationen och jobbet utfört till en lägre kostnad.

Vare sig det gäller bergvärmehål eller andra typer av energibrunnar så det första ni ska göra är att kontakta oss och berätta mer om ert behov