Frikyla

Frikyla med bergvärme

En till fördel med bergvärmehål är att man inte bara kan utvinna värme från berget utan även kyla! För att kunna hålla skön inomhusklimat året om.

Detta fungerar genom att köldbäravätskan som leder upp värmen från berggrunden, leder istället upp kyla under de heta sommardagarna. När vi tar upp kyla värms borrhålet upp av den överblivna värmen som skapas, detta kallas frikylaproduktion. Tack vare detta så höjs borrhålets medeltemperatur och ännu mer energi går att använda sen när kyla kommer.

Nästa steg

Välj ett erfaret bolag för att borra din energibrunn. Första steget är att kontakta oss, berätta mer om ditt projekt och få en offert.

Kontakta oss

Företagskund?

Vi hjälper privatpersoner men är ni ett företag och behöver hjälp med att borra för bergvärme med frikyla så ska ni i första hand kontakta Göte Karlssons Brunnsborrning.

Företagskund

Visste du att?

Ove Karlssons Brunnsborrning AB grundades 2020 och har ett tätt samarbete med Göte Karlssons brunnsborrning AB som har funnits sedan 50-talet. Vi har lång erfarenhet av att borra energibrunnar för bergvärme. Hundratals företag, myndigheter och privatpersoner har genom alla dessa år fått hjälp med borruppdrag.

Rotavdrag

Vi skickar alltid offert med information om pris med och utan ROT-avdrag.

ROT-avdraget är på 30% vilket möjliggör att du kan få installationen och jobbet utfört till en lägre kostnad.

Vare sig det gäller att installera bergvärmehål eller andra typer av borruppdrag så är det första ni ska göra att kontakta oss och berätta mer om ert projekt